SETI SE ESCAPELLE®, POSTINOR®-2

da izbegneš bezbroj neugodnih pitanja

KADA STE IMALI NEZAŠTIĆENI ODNOS?

Koliko još vremena imam da primenim lek Escapelle®/ Postinor®-2. za hitnu kontracepciju?

Kada ste imali nezaštićeni odnos?

Imate još sati da primenite lek Escapelle

Nakon odabira dana i časa kada se dogodio nezaštićeni seksualni odnos, kalkulator će preračunati koliko je još vremena preostalo do 72 sata koji predstavljaju vremenski okvir kada je lek efikasan.

KAKO NABAVITI ESCAPELLE® / POSTINOR®-2?

Lek Escapelle® / Postinor®-2  se može izdavati bez lekarskog recepta uz objašnjenje farmaceuta ili zdravstvenog radnika o tumačenju načina primene leka i rizika.

Preporučljivo je da pre odlaska u apoteku, prvo pozovete i proverite da li imaju Escapelle® / Postinor®-2 hitnu kontracepciju na zalihama.

Prikazana fotografija predstavlja imaginarnu ličnost

Da li mogu da proverim da li sam trudna pomoću kućnog testa za trudnoću pre nego što upotrebim Escapelle® / Postinor®-2 pilulu?

Ne. Većina testova za utvrđivanje trudnoće koji se mogu uraditi kod kuće rade se pošto je implantacija počela. Ukoliko je proces započeo, lek Escapelle® / Postinor®-2 nema efekta. Testovi za trudnoću napravljeni su tako da registruju prisustvo hormona trudnoće (HCG) u vašem telu. Ukoliko ste trudni, nivo hormona HCG u Vašem telu počinje da raste brzo u ranim danima i nedeljama, a test za trudnoću koji se radi u kućnim uslovima detektuje ga u vašem urinu. Ali sve se to ne dešava tokom 72 sata posle odnosa.

Escapelle


X