SETI SE ESCAPELLE®, POSTINOR®-2

da izbegneš bezbroj neugodnih pitanja

Imala sam nezaštićen odnos/neuspeh kontraceptivne metode

Hitna kontracepcija je metoda koja se koristi u slučaju neuspeha bilo koje od metoda redovne kontracepcije. Ukoliko je došlo do propusta pri primeni neke od ovih metoda ili do nezaštićenog seksualnog odnosa, postoji mogućnost da se spreči nastanak neželjene trudnoće upotrebom Escapelle® / Postinor®-2 hitne kontracepcije u toku prva 72 sata od seksualnog odnosa.

Današnji parovi imaju na raspolaganju nekoliko različitih metoda kontracepcije ukoliko žele da izbegnu trudnoću. Najveći strah je, bez ikakve sumnje, povezan sa abortusom, što predstavlja i fizički i psihički stres za ženu.

Može se desiti svakome, čak i pri korišćenju najsigurnijih metoda

Od trenutno dostupnih kontraceptivnih metoda, pilule za kontracepciju i intrauterini ulošci se smatraju vrlo pouzdanim. Takođe, relativno efikasna metoda kontracepcije jesu kondomi ukoliko se pravilno upotrebljavaju, kao i dijafragme u kombinaciji sa spermicidima. Najmanje efikasne metode kontracepcije su metoda „prekinut snošaj“ i metoda računanja plodnih dana. Sve metode kontracepcije imaju svoje prednosti i mane. Najpogodniji vid kontracepcije treba odabrati uzimajući u obzir fizičko i psihičko stanje, konkretnu situaciju i vrstu odnosa. Naravno, može doći do grešaka i nenamernih „nesrećnih slučajeva“ pri korišćenju pojedinih metoda kontracepcije. U ovakvim slučajevima, treba imati na umu da postoji mogućnost da se nastanak neželjene trudnoće spreči.

Potrebno mi je rešenje odmah!

X