SETI SE ESCAPELLE®, POSTINOR®-2

da izbegneš bezbroj neugodnih pitanja

Kako deluje Escapelle® / Postinor®-2?

Lek Escapelle® / Postinor®-2 sprečava trudnoću pre nego se ona desi, uglavnom tako što sprečava ili odlaže oslobađanje jajne ćelije iz jajnika (sprečava ovulaciju), pomoću hormona levonorgestrela koji se nalazi i u sastavu mnogih drugih regularnih kontraceptivnih sredstava. Što se pre primeni Escapelle® / Postinor®-2 hitna kontracepcija, biće delotvornija.

How does ESCAPELLE work?

Prikazana fotografija predstavlja imaginarnu ličnost

Da li je Escapelle® / Postinor®-2 tableta za hitnu kontracepciju možda „pilula za abortus”?

Ne, ona to definitivno nije.

Ovaj lek neće delovati ako ste već trudni. Ako ste već u drugom stanju, Escapelle® / Postinor®-2 ne može da prekine trudnoću tako da on nije „tableta za abortus“.

Lek Escapelle® / Postinor®-2 ili „pilula za dan posle“ sadrži hormon – levonorgestrel. To je hormon koji sprečava nastanak trudnoće tako što odlaže ili sprečava ovulaciju (otpuštanje jajne ćelije iz jajnika), sprečavajući na taj način oplodnju.

Ako zatrudnite i posle uzimanja ovog leka, važno je da se obratite svom lekaru. Nema dokaza da će Escapelle® / Postinor®-2 naškoditi Vašoj bebi, ako ste uzeli Escapelle® / Postinor®-2 kako je opisano.

Ovaj lek ne smete da uzmete ako ste već trudni. Ako zatrudnite i posle uzimanja ovog leka, važno je da se obratite svom lekaru. Nema dokaza da će Escapelle® / Postinor®-2 naškoditi Vašoj bebi, ako ste uzeli Escapelle® / Postinor®-2 kako je opisano.

Nakon što uzmete Escapelle® / Postinor®-2, Vaš menstrualni ciklus će biti normalan i počeće uobičajenog dana; međutim, u nekim slučajevima, ciklus može da se pomeri nekoliko dana kasnije ili ranije. Takođe, možete imati neredovna krvarenja ili tačkasta krvarenja do sledećeg ciklusa. Ukoliko menstrualni ciklus kasni više od pet dana ili je ciklus neobično oskudan ili neuobičajeno obilan, ako dođe do neuobičajenog krvarenja u očekivanom terminu menstrualnog ciklusa ili se sumnja na trudnoću iz bilo kog drugog razloga, morate se što je pre moguće obratiti vašem lekaru.

Povezani sadržaj

Najčešće postavljana pitanja

X