menu-icon
close-overlay-icon
loading image
decor image

GDE SU SVE ODGOVORNE ODRASLE OSOBE?

Zaboravila sam da ponesem sa sobom kontracepciju na iznenadni romantični produženi vikend. Pošto već imam dvoje dece, a muž i ja ne planiramo da ih imamo još, pokazalo se da je pilula za dan posle od velike koristi.

Kao majka dvoje dece jedva se i sećam produženih vikenda kad bismo muž i ja samo ostavili za nama gradsku vrevu, pa bismo se samo nas dvoje krili u nekom romantičnom porodičnom hotelu za vikend. Možda su i mom mužu nedostajali ovi romantični izleti, jer me je za 10-u godišnjicu iznenadio baš takvim opuštajućim vikendom. Zaista sam se radovala! Obožavam ja svoju decu, ali nam ponekad zaista treba da ostavimo za sobom monotonu svakodnevnu rutinu i da provedemo malo vremena zajedno. Ostavili smo klince kod babe i dede, pa je samo trebalo da se na brzu brzinu spakujemo i krenemo.

Vikend je bio sjajan i divno smo se proveli, silno smo se smejali, a bilo je i mnogo romantičnih momenata. Svake večeri bismo se zagrlili i jedino nastojali da jedno drugome ispunimo želje. U ljubavni život nam se ponovo uvukla strast, pa makar i na samo nekoliko dana, baš kao što smo se voleli na početku veze. U nedelju popodne smo već putovali ka kući kad mi je na autoputu sinulo. Gospode bože! Zaboravila sam kontraceptivne pilule kod kuće, pa nismo koristili kontracepciju celog vikenda. Bila sam toliko srećna što muž i ja ponovo uživamo u ljubavi od koje se sve zaboravlja da stvarno nisam ni pomislila ni na šta drugo. Podelila sam brigu i sa mužem: šta ako zatrudnim? Osetila sam se kao blesava tinejdžerka koju je baš briga za ozbiljnost njenih postupaka. Već smo razgovarali i utvrdili da ne planiramo više dece, pa se pokazalo da je "pilula za dan posle"** od velike pomoći, ali ću sledeći put sigurno biti pažljivija.* *Ličnosti i primeri navedeni u tekstovima su imaginarni, a tekstovi informativnog karaktera. ** "Pilula za dan posle" ili "Pilula za jutro posle" su uobičajeni izrazi za pilulu za hitnu kontracepciju